Jouw coach

Graag wil ik me voorstellen. Ik ben Edwin te Velde, de bedenker en naamgever van deze site.

Edwin te Velde politie obstacle run

De sporter

Sport heeft me veel gebracht. Het heeft me gevormd als mens, een gezin opgeleverd en vrienden voor het leven. Samen sporten vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Lag de focus vroeger op het leveren van een prestatie, tegenwoordig geniet ik vooral van het sporten zélf. Ik heb altijd diverse (duur)sporten naast elkaar beoefend. Dat is leuk en effectief. Om blessurevrij en fit te blijven kun je namelijk het beste gevarieerd trainen.  En dat hoeft echt niet altijd fanatiek te zijn. Het gaat om de lichaamsbeweging. Fietsen naar je werk, een wandeling na de lunch of een keer de auto laten staan om boodschappen te halen is misschien wel net zo effectief. Daar weegt een uurtje in de week fanatiek losgaan in de sportschool niet tegenop.

 

Training te velde Edwin te Velde coach hardlooptrainer fitness instructeur conditietrainer teambuilding personal coach persoonlijk trainingsadvies motivator

De coach

Sinds mijn studententijd ben ik in zeer uiteenlopende sporten actief geweest als bestuurder, teamleider, coach en trainer. Als roeicoach tot op Olympisch niveau.  Ik ben me als trainer/coach blijven ontwikkelen. Inmiddels ben ik gediplomeerd hardlooptrainer, fitness- en bootcampinstructeur en conditietrainer. En zeker nog niet uitgeleerd. Want hoe meer je leert hoe meer je beseft dat je nog zo weinig weet. En tegelijkertijd krijg je het inzicht dat het ook niet altijd super ingewikkeld hoeft te zijn om mensen lekker te laten bewegen. Want daar gaat het uiteindelijk om, met plezier gaan bewegen en vervolgens het plezier houden in een actieve levensstijl.

Parkpergola Maximapark Training te velde

De Leidsche Rijner

Van huis uit ben ik planoloog. Het is dan heel bijzonder om een op papier bedachte stad om je heen tot leven te zien komen, op een plek met een unieke cultuurhistorische geschiedenis. Maar de Leidsche Rijn is voor mij in de eerste plaats een fijne plek om te wonen en je kinderen te zien opgroeien. Ik kan het moeilijk in woorden omschrijven. Het zit in de omgeving, de bebouwing, de mensen. Iets optimistisch, energieks, vitaals. Waar vind je nu zo iets als Het Lint? Ga hier eens op zaterdagmorgen op een bankje zitten en verbaas je wat er langskomt.  Of beter nog, trek net als ik zelf de hardloopschoenen of skeelers aan. Gewoon doen! Ik wil je daar graag bij helpen.

Vriendelijke groet, Edwin te Velde